Ademhaling, Stress gerelateerde klachten en Leefstijlcoaching

De combinatie fysiotherapie en leefstijlcoaching biedt een nieuwe unieke manier om stress gerelateerde klachten te kunnen behandelen.

Fysiotherapeuten zijn goed onderlegd in het onderdeel “bewegen” en de rol daarvan bij leefstijlinterventies. Bovendien worden de klachten waarmee patienten komen vaak (deels) veroorzaakt door leefstijlfactoren als te weinig bewegen, veel stress en/of roken. Door mijn rol als coach en therapeute, ben ik mij bewust dat ik uit de adviserende rol kan stappen. Patienten verwachten vaak een advies te krijgen, maar als coach begeleid ik de client op weg naar een gezondere leefstijl en leert de client zelf de regie te nemen. In die samenwerking kan een leefstijlcoach dus niet optreden als een alwetende adviseur. De regie nemen, betekent dat je als client, zelf kiest met welk onderwerp en met welke actie je aan de slag gaat.

Dit leidt tot een duurzame leefstijlverandering, die met name door het vinden van je intrinsieke motivatie kan leiden tot gezondere keuzes. Tegelijk kan ik met oefeningen en tips vanuit de fysiotherapie de behandeling nog wat extra ondersteunen waardoor er een duurzame totale behandeling ontstaat.